Veelgestelde vragen over shutters

Heeft u vragen over onze shutters of shutter gerelateerde vragen? Hieronder staan de antwoorden op de meest aan ons gestelde vragen. Staat het antwoord waar u naar op zoek bent er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op zodat we u kunnen helpen.

Waar worden de Shutters gemaakt?

Onze Shutters worden door onze productielocatie in China geheel op maat voor u gemaakt. Onze productielocatie levert alleen producten die goedgekeurd zijn voor de Europese markt. Alle hout soorten worden geïmporteerd vanuit Europa. Dit omdat de droogtijd van het hout dan optimaler is.

Hoeveel garantie zit er op Shutters van DeVo Shutters?

DeVo Shutters geeft 3 jaar garantie op de Shutters en 3 jaar op de montage.

Wordt er een aanbetaling gevraagd?

De shutters worden speciaal voor uw ramen/ deuren op maat gemaakt in China. Daarom vraagt DeVo Shutters een aanbetaling van 30%. Zodra de betaling bij DeVo Shutters is bijgeschreven sturen we u een aanbetaling factuur ter bevestiging dat uw betaling ontvangen is. Ook bevestigen we hierbij nog even dat de order in productie gaat en wat de levertijd van de shutters bedraagt.

De rest betaling mag u voldoen zodra onze monteur klaar is. Onze monteur heeft de restfactuur bij en u heeft hem ook al per mail toegezonden gekregen. Deze kunt u dan voldoen per pin, Telebankieren of contant. Als u per telebankieren overmaakt vragen wij u een printje mee te geven aan onze monteur.

Waarom kiezen voor DeVo Shutters?

Bij de keuze voor uw juiste shutter leverancier is de prijs-kwaliteit verhouding belangrijk, welke bij DeVo Shutters zeer gunstig is. Bij al onze producten is de montage bij de prijs inbegrepen evenals vele opties. We leveren een zeer mooie shutter met een stevige constructie door de toepassing van een pen gat verbinding. Onze shutters kunnen bovendien in vrijwel alle Ral Classic-/ of fabriekskleuren geleverd worden en zijn Pu afgelakt. Advies bij u aan huis is, door ons ervaren en deskundige team in de meeste gevallen geheel kosteloos. Een offerte wordt na een adviesgesprek binnen enkele dagen per mail toegezonden zodat u vanuit huis rustig een beslissing kunt nemen. U kunt zich met al uw vragen wenden tot één aanspreekpunt, doordat het inmeten en monteren door één partij wordt uitgevoerd. Bovendien houden we bij het meten al rekening met de montage waardoor we beide disciplines optimaal op elkaar kunnen afstemmen. Hieronder hebben we alle voordelen nog even op een rijtje gezet voor u.

Van welke materialen worden de shutters van DeVo Shutters gemaakt?

DeVo Shutters maakt shutters van verschillende houtsoorten, kunststof of aluminium voor binnen en buiten. Voor binnen gebruiken we zoal lindenhout, eikenhout en dennenhout, in een vochtige ruimte, zoals een badkamer, sauna of zwembad. passen we veelal kunststof shutters toe.

  • Lindenhout de het meest gebruikte en gekozen houtsoort voor shutters en wordt gemaakt met een technische zijstijl en echte pen en gat verbinding. Deze worden dan verschillende keren voorgelakt en afgelakt met een PU lak. Deze lak zorgt beschermt de shutters tegen de invloeden van de zon om verkleuringen zoveel mogelijk tegen te gaan.
  • Eikenhout word vaak gebruikt als een nerf in het hout wenselijk is en deze wordt dan geolied in plaats van gespoten. Deze shutter word gemaakt met een pen gat verbinding en zonder technische zijstijl. Maar juist met een massieve zijstijl. Dit om het natuurlijke van het hout te behouden. Ook worden deze shutters vaak blank afgeleverd zonder lak of olie. Let wel op: dan bestaat de kans dat de shutters gaan verkleuren omdat het hout niet bewerkt is.
  • Dennehout wordt gebruikt om een grovere structuur in het hout te krijgen. Het hout wordt zorgvuldig geselecteerd op noesten. Deze worden dan behandeld met een grote borstel zodat het zachte hout tussen de nerven uit gehaald word. Dit om een hele mooie structuur te krijgen.
  • Kunststof shutters worden speciaal gemaakt voor de badkamer, sauna of zwembaden. De Stijlen en lamellen van de shutter zijn uitgevoerd met een aluminium kern in het midden. Dit is tegen het doorhangen van de shutter of lamellen.
  • Teakhout wordt meestal gebruikt voor buiten. De Teakhouten shutters worden alleen geolied in de tinten: licht, medium of donker. De teakhouten shutter kan niet op kleur gespoten worden en zal door weersinvloeden na verloop van tijd gaan vergrijzen.
  • Red Cederhout word ook gebruikt voor buiten en is een stuk lichter als teakhout. Deze shutter kan geleverd worden in vrijwel elke gewenste Ral classic kleur en in diverse beitstinten. Let wel op: dat de shutter dan wel om de 3 jaar geschilderd moet worden! Ook deze shutter zal door weersinvloeden na verloop van tijd gaan vergrijzen.
  • Aluminium shutters worden gebruikt voor buiten. Mooi om de veranda dicht te zetten of om aan de buitenkant voor de ramen te maken.

Wat is de levertijd van shutters?

Omdat het maatwerk betreft is er sprake van een levertijd op de shutters. Deze levertijd bedraagt 12 tot 14 weken na ontvangst van de aanbetaling. Mocht er na de aanbetaling datum aanleiding zijn tot nameting, bijvoorbeeld omdat de situatie gewijzigd is, dan gaat de levertijd in vanaf deze datum.
Weet u nog niet voldoende over shutters? We komen graag bij u langs!

Weet u nog niet zeker welke type shutters het beste bij uw inrichting past? Vraag dan een geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan. We komen dan bij u langs. 
  • Text Hover